GEM – Hunters Go Hungry

gem-hunters_go_hungry.jpgHet valt niet mee om Rocker In Holland te zijn. Je begint aan een bandavontuur, maar gaandeweg vallen je bandleden weg. Daar sta je dan, in dit geval Maurits Westerik van het Utrechtse GEM. Ik denk dat menigeen de handdoek zelf ook in de ring had gegooid. Westerik is echter uit ander hout gesneden en brengt album nummer vier uit, getiteld Hunters Go Hungry. De rock uit de beginjaren was langzaam al wat afgezwakt naar een poppier sound, maar het bleef herkenbaar als GEM. Op Hunters Go Hungry wordt de lijn van lekker in het gehoor liggende popliedjes doorgetrokken naar invloeden uit de Amerikaanse Westcoast , zoals we die ook horen bij die andere Excelsiorartiest, Tim Knol. Het thema van dit album is het zoeken naar het doel. Terwijl zoektochten van onrustig zijn, is het muzikaal minder onrustig. Het klinkt alsof Westerik rust gevonden heeft, niet meer de rocker uit wil hangen. Dat klinkt misschien wat negatief, maar dat is zeker niet de bedoeling. Op Hunters Go Hungry staan weer prachtige liedjes, zoals de eerste single “Call Me Down To Ohio”, “Easy To Review” (met Matthijs van Duivenbode op toetsen) en “I Believe It´s Better To Move On” (zei daar iemand dat Daryll-Ann weer bij elkaar is?). Op Into The Great Wide Open zal de eerste officiële presentatie zijn van een nieuwe episode in het GEM-avontuur.


mij=Excelsior / V2

8 reacties

 1. Ludo

  heheh in feite zijn Rick B en Ewie me voor. heck zelfs Gem is me voor. een liedje heet Easy to Review. hi-la-risch. wat dacht die jongen, ik ben verdomme veel knapper dan Tim Knol, God geef me nou eens succes!

 2. Stonehead

  Hoera, weer eentje die ‘de rust gevonden heeft’, ‘Westcoast invloeden’ adopteert en klinkt alsof ‘Daryll Ann weer bij elkaar is’. Leve de Excelsior worstmachine.
  heheh in feite zijn Rick B en Ewie me voor. heck zelfs Gem is me voor. een liedje heet Easy to Review. hi-la-risch. wat dacht die jongen, ik ben verdomme veel knapper dan Tim Knol, God geef me nou eens succes!
  Toch vind ik het zeker geen slechte plaat, live op Into The Great Wide Open vond ik het zelfs goed. Dat van die worstmachine vind ik dan ook onzin gezien de ruime sortering aan artiesten die Excelsior tegenwoordig heeft.
  Goedkope zwartwitclip bij “Moving On”:
  http://www.youtube.com/watch?v=udkSwNguSRQ
  Ik zie nu pas dat er een ‘Hunters Go Hungry’ donatieproject bestond. Mij is overigens niet duidelijk waar het nu precies uit bestond, ik gok de kaart op http://huntersgohungry.com.
  Dat crowdfunding-project is met 14 donateurs en een tekort van zo’n 12.000 euro echter mislukt.
  http://voordekunst.nl/vdk/project/view/76-hunters-go-hungry

 3. Stonehead

  Hoera, weer eentje die ‘de rust gevonden heeft’, ‘Westcoast invloeden’ adopteert en klinkt alsof ‘Daryll Ann weer bij elkaar is’. Leve de Excelsior worstmachine.
  heheh in feite zijn Rick B en Ewie me voor. heck zelfs Gem is me voor. een liedje heet Easy to Review. hi-la-risch. wat dacht die jongen, ik ben verdomme veel knapper dan Tim Knol, God geef me nou eens succes!
  Toch vind ik het zeker geen slechte plaat, live op Into The Great Wide Open vond ik het zelfs goed. Dat van die worstmachine vind ik dan ook onzin gezien de ruime sortering aan artiesten die Excelsior tegenwoordig heeft.
  Goedkope zwartwitclip bij “Moving On”:
  http://www.youtube.com/watch?v=udkSwNguSRQ
  Ik zie nu pas dat er een ‘Hunters Go Hungry’ donatieproject bestond. Mij is overigens niet duidelijk waar het nu precies uit bestond, ik gok de kaart op http://huntersgohungry.com.
  Dat crowdfunding-project is met 14 donateurs en een tekort van zo’n 12.000 euro echter mislukt.
  http://voordekunst.nl/vdk/project/view/76-hunters-go-hungry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven