Jookabox – The Eyes Of The Fly

Jookabox - The Eyes Of The FlyNog geen vier jaar oud en we moeten al afscheid nemen van de band Jookabox. David “Moose” Adamson is de man achter deze knotsgekke formatie, die met The Eyes of the Fly dus hun laatste ei hebben gelegd. Adamson heeft niet stilgezeten en heeft inmiddels al als ‘DMA’ een solo-album uitgebracht: Drem Beb. Naast de opvallende titels is ook de muziek van Jookabox behoorlijk bizar. Opener “Man-Tra” bestaat voornamelijk uit een beukende beat met hysterische, vervormde zang. Enige vorm van melodie is ver te zoeken en het tempo is continu gejaagd. Na vier nummers heb ik vooral de neiging om Adamson een paar kalmerende middelen in de strot te duwen. Er gebeurt simpelweg te veel op The Eyes of the Fly en de ongecontroleerde en geforceerde hectiek gaat al snel behoorlijk op de zenuwen werken. Live zal het misschien nog wel een aardige ervaring of schouwspel kunnen opleveren, maar zo vanuit de stereo is het een dodelijk vermoeiende plaat die ik hopelijk niet nog eens hoef te horen. Hopelijk vindt Adamson solo de rust die zijn muziek in ieder geval heel hard nodig heeft. Zijn tweet van eind juli is opvallend: ‘Fans of Jookabox, now like Moose’s new solo project, DMA. It involves scrimp, screets, and mom-dancing.’ Vreemde vogel die DMA.


mij=Astmatic Kitty / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven