Pukkelpop 2011: the aftermath 1

Terwijl de persconferentie van de afgelasting van Pukkelpop op de Belgische tv langskwam, komen bezorgde berichten langs op de FileUnder-mailinglist (is alles met TheLeonKing oké? – ja) en ben ik mijn tas met gemengde gevoelens aan het inpakken voor Lowlands. Op de plaats waar zoveel slachtoffers gevallen zijn (op het moment van schrijven vijf en drie vechten er nog voor hun leven), kan geen sprake meer zijn van feesten. De totale communicatiechaos rond negen uur gisteravond op Twitter, of het festival nu nog doorging of niet, bleek deels opzet om geen massale uittocht maar een rustige evacuatie te bereiken. Maar daar zullen de concertgangers vast niet zo over denken. Zonder gsm-bereik ontstaat tegenwoordig al snel paniek.
Aangeslagen zat de organisator van Pukkelpop achter de microfoons zojuist. ‘Het is de zwartste dag voor een festival ooit in België’, zei hij, en de beslissing te stoppen was vooral een emotionele. Over financiële consequenties hadden ze het nog met niemand gehad – te vroeg.
Wie de mobiele Lowlands-app erbijpakt en het Twitter-‘nieuws’ van de artiesten bekijkt, ziet alleen maar rouw. Rise Against, Within Temptation, Flogging Molly, Fleet Foxes, James Blake, Chromeo, The Naked & Famous, The Wombats: iedereen leeft mee. Het is een raar idee dat deze mensen vandaag alweer op Lowlands aan het werk gaan. Het heeft impact. Natuurlijk. Maar ja, the show must go on.


mij=Door: Stonehead

7 reacties

 1. Stonehead

  Verschrikkelijk wat er gebeurd is. Zal ook wel een kleine schaduw over Lowlands werpen. Toch wens ik iedereen die daarheen gaat veel plezier toe!
  We hebben besloten om uiteindelijk geen recensie meer te plaatsen van de bands die wel nog succesvol hadden gespeeld.
  Hoogtepunten daarvan waren (volgens theleonking en Gr.R) White Denim, Edward Sharpe & the Magnetic Zeroes en The Naked & Famous. Maar ja.
  http://koenbrowaeys.blogspot.com/2011/08/de-morgen-afspraak-bij-de-eerste.html
  fair enough…
  Het Pukkelpop-steunfonds is er. http://www.damusic.be/telex/2011-08-25-steunfonds-voor-slachtoffers-pukkelpopstorm
  De ‘rotvragen’ zijn intussen nog niet beantwoord…
  http://www.villamedia.nl/opinie/bericht/ook-journalistiek-slachtoffer-pukkelpop/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven