La Chiva Gantiva – Pelao

La Chiva Gantiva - PelaoBruxelles ligt in Frankrijk, althans dat staat op de MySpace-pagina van La Chiva Gantiva te lezen. Weten we dat ook weer. Eigenlijk had ik gedacht dat dit zevental in Frankrijk woonde, het land van Mano Negra en Les Négresses Vertes. La Chiva Gantiva is echter niet geheel Belgisch. Er zit ook Chileens, Frans en Colombiaans bloed in. Hoe kan het ook anders met zo´n werelds geluid die de band zelf beschrijft als een samensmelting van Afro-Colombiaanse ritmes met latin-, afrobeat-, funk- en rockinvloeden. Pelao bruist van de energie en lijkt alleen maar als doel te hebben de zaal op de kop te zetten. De elf tracks worden er behoorlijk up-tempo feestend doorgeragd en pas als de bijna veertig minuten om zijn kan ik weer adem halen. Onlangs stonden ze succesvol op de Nijmeegse Affaire en ik voorspel je dat dit een vette clubcircuithit kan gaan worden. Een beetje een tweede Babylon Circus. Ondanks dat ik dit wel typische muziek vind die je live mee moet maken, is het zo kaal zonder beeld ook prima te verteren. De productie is helder en je hebt het gevoel dat het live ingespeeld wordt. Beter kan het denk ik niet. Gezien de titel Pelao, dat failliet betekent, zou dit wel eens de soundtrack kunnen worden van de ondergang van onze Westerse economie.


mij=Crammed Discs

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven