Less Than Jake – Hello Rockview

Less Than Jake - Hello RockviewFans. Je bent er als band toch afhankelijk van. Vooral als je het van de fans en de cd-verkoop moet hebben omdat de airplay niet overhoudt. Fans heb je in verschillende categorieën. De innovators en de early adopters, die je groot gemaakt hebben en de early en late majority die zorgen dat de concertzalen nu nog een beetje vol zitten. De eerste groep heeft het vroege werk en de moeilijk verkrijgbare platen in huis en mag daar graag de tweede groep de ogen mee uitsteken. Zo ook fans van het punk-met-trompetten-combo Less Than Jake. Want de doorbraakplaat Hello Rockview (uit 1998) schijnt alleen nog op vinyl verkrijgbaar te zijn. Waardevol daarom voor de innovators en de early adopters. Hoe zorg je nu dat de early en late majority toch het moeilijke werk legaal in handen kunnen krijgen, zonder de verzameling van vroege volgers waardeloos te maken? Nou, gewoon, door Hello Rockview in een andere versie uit te brengen. Auditief wel een beetje opgepoetst, maar zonder de artwork, het stripboekje, dat de originele release zo bijzonder en waardevol maakt. Je doet er nog een DVD-tje bij met liveversies van alle nummers, live is Less Than Jake op zijn best, en je maakt de release ook voor de vroege volgers weer interessant. Iedereen blij kortom, en de band helemaal, want zo verdient ze weer wat aan een oude plaat. Ideaal om deze nummers weer live te gaan spelen voor de fans van vroeger en de nu…


mij=Sleep It Off / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven