Male Bonding – Endless Now

Male Bonding - Endless NowHeel veel heeft Male Bonding niet gesleuteld aan haar geluid. Finetunen, dat is wat voornamelijk ze gedaan hebben bij het opnemen van hun tweede cd Endless Now. Met hier en daar een klein sprongetje naar links of naar rechts. Zo heeft “Bones” de eerste single een lekker hoekige punkrock drum en met uitgesmeerde lagen shoegazy vocalen met eigenlijk altijd een kwak vervorming. Een beetje wicked en in de basis misschien heel simpel, maar wel een liedje dat rond blijft zoemen in je hoofd als het er eenmaal in zit. Daar hebben ze sowieso patent op, want na een hobbelig bassriffje als intro is openingstrack “Tame The Sun” ook zo’n oorwurm. Simpel maar doeltreffend. Precies zoals ze op hun debuut-cd lieten horen, maar net wat geraffineerder. Sommigen zullen daar over vallen (vroeger was immers altijd beter), maar je kunt Endless Now onmogelijk scharen in de categorie ‘moeilijke tweede cd’. Daarvoor klinkt de plaat van deze Londenaren veel te soepel. Al is dat misschien ook best eenvoudig bij hun gemakkelijk in het gehoor liggende mix van shoegaze en rammelende garagegitaarsound. Toch moet je dan nog steeds wel het talent hebben om die liedjes te schrijven. Dat ze dat hebben laten ze op bijna nonchalante wijze 37 minuten lang horen. Al gok ik wel dat de songs vanaf het podium met meer felheid gebracht zullen worden. Dan kan de akoestische ballade “The Saddle” mooi gebruikt worden om even op adem te komen.


mij=Sub Pop / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven