Michael Kiwanuka – Tell Me A Tale (ep)

michael_kiwanuka-tell_me_a_tale.jpgDrie liedjes slechts, met een totale lengte van nog geen veertien minuten. Meer staan er niet op de eerste ep die de Brit Michael Kiwanuka uit heeft gebracht. Tell Me A Tale, The Isle Of Wight Sessions, heet het ding. Maar waar anderen soms de volle lengte van een cd nodig hebben, en dan eigenlijk nog niet overtuigen, is het bij Kiwanuka meteen raak. Het soulmanneke weet hoe het spel gespeeld moet worden. Zijn fijne stem en muziek roept namelijk herinneringen op aan de gouden soultijd waar er nog artiesten waren als Otis Redding. Niet dat Kiwanuka de nieuwe Redding is, daarvoor is het uitbrengen van één ep uiteraard wel wat weinig, maar zijn er ook invloeden van anderen, zoals Van Morrison. De opener en titelnummer had namelijk zo op diens Moondance kunnen staan, alleen al door het gebruik van die fluit. Heerlijk. De andere twee liedjes zijn dan zonder fluit, maar niet minder vakkundig en liefdevol. Van Kiwanuka gaan we ongetwijfeld veel meer horen, een tweede ep is in aantocht. Maar eerst is hij te bewonderen op Into The Great Wide Open, goed gescout organisatie!


mij=Import

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven