North Mississippi Allstars – Keys To The Kingdom

North Mississippi Allstars - Keys To The Kingdom“Keys To The Kingdom is a celebratory declaration of life in the face of death”. Zelden werden in één zin de intenties van een plaat zo duidelijk weergegeven. Want Keys to the Kingdom is een viering van leven en dood. Het is ook de nieuwe plaat van North Mississippi Allstars. Bezige jongens overigens. Met de regelmaat van de klok komen er studio- of livereleases uit. Ze leveren hand- en spandiensten bij andere artiesten (John Hiatt) of spelen zelfs ondertussen bij andere bands (Luke Dickinson bij The Black Crowes). Tussendoor wist Luke ook nog een kind te verwekken (het ‘life’ in de openingszin). Luke en zijn broer Cody zijn zoons van Jim Dickinson, veelgeroemd muzikant en producer uit de Memphis-scene en de Jim is onlangs overleden. Om dit gegeven, en de geboorte van Luke’s zoon, hebben de North Mississippi Allstars een plaat gemaakt, samen met een aantal goede vrienden als gastmuzikanten (Mavis Staples, Ry Cooder, Spooner Oldham) en die klinkt voor een plaat waar ook op getreurd wordt behoorlijk monter. Zoals we gewend zijn van de heren is de plaat gedrenkt in de muziek van het zuiden van de VS (southern rock, blues, gospel) en het toont dat de heren daarin nog steeds de meesters zijn, maar mede door de lading klinkt het allemaal net iets gedrevener. De beste wijze om het leven te vieren, ook al zit het soms even tegen. Puike plaat!


mij=True North / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven