Queensrÿche – Dedicated To Chaos

Queensrÿche - Dedicated To ChaosQueensrÿche heeft het altijd lastig gehad met z’n fans. Niet alleen omdat de band na het vertrek van Chris DeGarmo een aantal belabberde albums heeft afgeleverd, maar ook omdat ze altijd meer experimenteerden dan veel fans prettig vonden. ‘Het is geen metal’ was dan meestal voldoende argumentatie. Als dan boegbeeld Geoff Tate de publiciteit slecht aanpakt, is er geen redden meer aan. Hij joeg fans op de kast door dance- en hiphopelementen aan te kondigen en verklaarde niet veel later: ‘Rock is pretty much dead’. Don’t shit where you eat, meneer Tate. Het is des te jammerder omdat de laatste drie albums Take Cover, American Soldier en Dedicated To Chaos, hoewel zeer verschillend, alledrie erg goed zijn. Echt Prikkie, met hiphopelementen? Nou, dat valt erg mee. “Wot We Do” gaat daarin het verst en is nog bepaald geen Snoop Dogg. Ja, er zijn drumpatronen te ontwaren die iets dance-achtigs hebben (“Bad For You”, met een Oosters aandoend gitaarloopje), maar ook in het verleden was Scott Rockenfield daarmee aan het experimenteren. Dedicated To Chaos is absoluut geen metal, het is eerder te classificeren als mainstream rock, zoals Empire en Hear In The Now Frontier. Maar dat heeft de heren er niet van weerhouden een reeks heerlijke songs op cd te zetten. Single “Get Started” is wat dat betreft een goede graadmeter. Een strakke en compacte rocksong. Dat is inderdaad iets heel anders dan metalbombast, maar echt geen enorme koerswijziging voor Queensrÿche. Althans, geen voor Queensrÿche ongebruikelijke koerswijziging. Ben je alleen geïnteresseerd in hun metalwerk, dan kun je dit album gerust overslaan. Maar wanneer je zoals ik hun experimenteerdrift kunt waarderen, dan zou je dit zo maar eens een reuze spannend album kunnen vinden. Ga dan meteen voor de special edition, met vier extra songs en een andere trackvolgorde. Bij mij eindigt Dedicated To Chaos in het jaarlijstje, dat weet ik nu al.


mij=Roadrunner / Loud & Proud

9 reacties

 1. Hahaha hoeveel hebben ze jou betaald om deze recensie te schrijven?
  Geen cent. Sterker nog: ik heb geen promo ontvangen van deze cd en heb dus m’n eigen exemplaar gerecenseerd. Jij bent dus van de “het is geen metal”-brigade, begrijp ik?
  Queensrÿche lijkt op springen te staan: http://www.classicrockmagazine.com/news/queensryche-form-rising-west-without-geoff-tate/
  Het zat eraan te komen: Geoff Tate uit Queensrÿche http://legacy.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=175707
  Nee, het gaat écht niet meer goedkomen tussen Tate en de rest van de band. 😉 http://www.blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=176587&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
  Gezellige bende!
  En het moddergooien gaat onverdroten door: http://www.blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=176775&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven