Roosbeef – Omdat Ik Dat Wil

roosbeef-omdat_ik_dat_wil.jpgEr zijn artiesten die je haat of waar je van houdt, Roosbeef is zo´n iemand. Haar hoge stemgeluid, haar maniertjes, haar wat naïeve teksten: je moet er tegen kunnen. Ik kan dat en haar debuut Ze Willen Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten heeft hier overuren gedraaid, maar het werd nu wel eens tijd voor nieuw materiaal. Haar tweede album Omdat Ik Dat Wil is minder kleinkunst en steviger. Was op het debuut Tjeerd Bomhof ingehuurd om het geheel in goede banen te leiden, hier is het Tom Pintens (ex-Zita Swoon). Gezegd moet worden dat hij een prima klus heeft afgeleverd met prachtige lagen. Tekstueel zijn er ook weer prachtige zinnen, zoals in “Niet Uitmaken”: ´Ik zit vol verlangen, net als een bonbon, soms barst ik open en smelt op je tong´. Bovendien is het een lekker stevig en swingend liedje. Of het dromerige “Pulpo”: ´We zijn graag op onszelf, maar liever niet alleen.` Naast lof heb ik toch een kritiekpunt en dat is de ultieme Roosbeeftest “Denk Aan Jou”, hoger kan ze niet en eerlijk is eerlijk, van mij had dit achterwege mogen blijven. Hetgeen best gekund had bij de lengte van ruim vijftig minuten. Maar ja, Roosbeef is duidelijk iemand met een eigen wil, en dat is maar goed ook: het hoeft niet allemaal in hapklare brokken.


mij=Excelsior / V2

2 reacties

 1. die twitter is niet in het bezit van de band zelf
  Gekaapt dus….
  yes, twitter is ook niet echt bereikbaar in dit soort gevallen. Roosbeef is te klein.
  Ach, zo heb ik ook nog steeds het lowlands-twitter account 😉
  Dat kan je worden afgenomen. Ik weet niet of Lowlands al een merk is, maar het zou kunnen. Bovendien doen we er nou ook niet echt veel hips mee buiten de festivalperiode om.
  Verkopen, voor veel subsidiegeld 😉
  Roosbeef tweets nu via http://twitter.com/#!/Roosbeefspreekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven