Ted Russell Kamp – Get Back To The Land

Ted-Russell-Kamp_Get-Back-To-The-Land.jpgHet is een stijlvol hoesje waarin Ted Russel Kamp zijn vijfde soloplaat verpakt heeft. Zo’n hoesje waarvan je meteen denkt: eigenlijk hoort dit om vinyl te zitten (de dertien liedjes zijn dan ook keurig verdeeld over een kant 1 en kant 2). Ook muzikaal komt Get Back To The Land uit een tijd waarin nog geen digitale opnametechnieken bestonden. Begin jaren zeventig, de hoogtijdagen van de Westcoastrock, grofweg de periode nadat Gram Parsons het tijdige voor het eeuwige verwisselde, The Eagles groot werden en ene Tom Petty plannen maakte om een band op te richten met de naam The Heartbreakers. Waarmee we meteen de drie grote voorbeelden van Ted Russell Kamp genoemd hebben. Keurig in het stramien dat deze acts uitgestippelden, maakt Ted Russell Kamp zijn muziek. Hij werd groot als producer en studiomuzikant en ook dat is af te horen aan Get Back To The Land. Het vakmanschap druipt er vanaf, maar helaas zit dat het luisterplezier nogal ‘ns in de weg. Opener “California Wildflower” – vintage Tom Petty – kent een mooie hook, maar wordt net iets te zakelijk gezongen, “If I Had A Dollar” klinkt eerder feestelijk dan dramatisch en in “Lonelytown” lijkt Russell Kamp vooral bezig goed te zingen in plaats van die bittere eenzaamheid over te brengen. Mooie liedjes, keurig uitgevoerd, maar geen heilig vuur te ontdekken.


Mij= Dualtone / Bertus

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven