The Secret Sisters – The Secret Sisters

The Secret Sisters - The Secret SistersVanaf de hoes staren Laura en Lydia Rogers me zelfverzekerd aan. Ze dragen beiden een keurige hooggesloten jurk met een beetje een tuttig motiefje. Op het eerste gehoor is de muziek van deze Secret Sisters net zo braaf als hun jurken. Deze debuutcd van de zusjes uit Muscle Shoals, Alabama, brengt je terug naar de eerste helft van de vorige eeuw en is opgenomen met louter analoge apparatuur en met productionele hulp van ‘oude muziek expert’ T-Bone Burnett. De plaat doet echter nergens bedacht of geforceerd aan en dat is met name te danken aan de schitterende stemmen en harmonieën van The Secret Sisters die je elk woord doen geloven wat ze zingen. De cd bestaat uit twee traditionals en covers van onder anderen Buck Owens, Bill Monroe en Hank Williams. De zusjes schreven zelf twee nummers waarvan opener “Tennessee Me” niet onderdoet voor de nummers van eerder genoemde countrylegenden. In Frank Sinatra’s “Somethin’ Stupid” en Buck Owens “My Heart Skips A Beat” schuren ze wel even dicht tegen het oubollige en kitscherige aan maar dat zijn de enige twee smetjes op deze verder ouderwets mooie cd. Je moet wel een hart van steen hebben, wil je niet voor de bijl gaan bij “The One I Love Is Gone”, en de gospel van Hank Williams “House Of Gold” is overtuigend zonder opdringerig te zijn. Hoewel The Secret Sisters op hun debuut muziek uit een ver verleden laten horen zijn ze zelf nog twee jonge, talentvolle twintigers en is het jammer dat ze maar twee eigen songs bijgedragen hebben. Hopelijk schuiven ze de oude meesters op een tweede cd wat meer aan de kant om hun eigen talenten verder uit te bouwen.


mij=Universal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven