Yellow Matter Custard – One More Night In New York City

Yellow Matter Custard - One More Night In New York CitySinds drummer Mike Portnoy Dream Theater verlaten heeft, werkt hij zich een slag in de rondte. Hij begon met de opnamen van Neal Morses Testimony 2, nam daarna een nog te verschijnen album op met Neal Morse, Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs) en Dave LaRue (Dixie Dregs), startte Adrenaline Mob (met Symphony X’ Russell Allen en Chris Ward van Stuck Mojo en Fozzy), en is een powertrio begonnen met John Sykes (Thin Lizzy) en een nog niet nader genoemde bassist. Net voor al die projecten en bands ging ook Yellow Matter Custard nog eens in de herhaling. In 2003 leefden Portnoy, Neal Morse, Paul Gilbert (Mr. Big) en Matt Bissonette (David Lee Roth, Joe Satriani) zich onder die naam uit met een paar avonden met Beatlescovers, die verschenen op de dubbel-cd One Night In New York City. In november 2010 ging het gezelschap, met deze keer Kasim Sulton (Utopia, Meat Loaf) als bassist, aan de slag met veertig (!) andere Beatlescovers, waarvan een avond op Portnoy’s eigen site als cd en dvd te verkrijgen is onder de naam One More Night In New York City. Dat ze als Yellow Matter Custard minstens zozeer voor hun eigen plezier op het podium staan als voor de lol van familie en fans in de zaal is goed te merken aan de verhalen en herinneringen, niet-gescripte grappen, quasi-Engelse accenten en de impromptu Beatlesquiz die voorbij komen. Net als op de eerste cd varieert het van bekende Beatlesklassiekers tot obscure tracks. De heren zingen alle vier en voorzover er niet gesoleerd wordt houden ze zich grotendeels aan de oorspronkelijke arrangementen, zij het dat het allemaal een paar tandjes steviger is dan de originelen uit de zestiger jaren. De pret van de muziek van toen wordt gecombineerd met de pret op het podium tot wat zelfs op cd nog een buitengewoon feestelijke aangelegenheid is.


mij=MP4 Productions

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven