Appelpop 2011: Vooraf

“Ik had nog zo gezegd: geen bommetje!”. Je kent vast de reclame van Peer Mascini wel en dat was precies hoe ik me voelde toen ik halverwege de zomer het programma zag van Appelpop editie 2011. Want ondanks mijn smeekbede van vorig jaar, staat toch wéér Kane geprogrammeerd. Het was natuurlijk ook de goden verzoeken. Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke bandjes te zien op de Waalkade.
Kane


mij=Door: Danny
Dit jaar pakt Appelpop (nog steeds gratis) uit met drie podia. Het hoofdpodium zal voor het grootste gedeelte de gevestigde orde van Nederland bevatten. Op de vrijdagavond zijn dat de Hagenezen van Golden Earring (drumsolo Cesar?) en Di-rect (met nieuw materiaal op zak). De zaterdag is wat gevarieerder want daar zien we o.a. Caro Emerald (het buitenland lonkt, maar voor Appelpop maakt ze nog even tijd), The Opposites (altijd leuk voor een feestje), Kane (etenstijd!) en uit Duitsland The Baseballs (rockabilly-covers).
Di-rect
Het onoverdekte Brunotti-podium (bidden voor zon dus) heeft een paar verrassingen. Dat wil zeggen: bands die ik eigenlijk eerder op het hoofdpodium had verwacht. Zo staan op vrijdagavond Tim Knol (zou Big, Black & Beautiful meekomen?) en Go Back To The Zoo (vorig jaar nog op het hoofdpodium) geprogrammeerd. Dezelfde gedachte had ik bij De Staat die zaterdag het podium delen met o.a Delain, DeWolff en Dazzled Kid.
Tim Knol
Het derde podium genaamd McBlossom is voor de ontdekker. De naam zegt het al, hier worden de opkomende frisse jonge bandjes geprogrammeerd. Hoewel Krystl met drie hits op zak natuurlijk niet echt meer opkomend genoemd kan worden. De rest van het weekend zullen o.a. Lola Kite, Shamrock (lokale helden), The Kik (de doorstart van The Madd) en Shaking Godspeed hun klanken met het publiek delen.
Krystl
Het volledige programma is terug te vinden op de website van Appelpop. Voorgaande jaren trok het festival naar schatting ruim 150.000 bezoekers en als de weergoden ons gunstig gezind zijn, kan dat dit jaar ook gebeuren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven