Boots Electric – Honkey Kong

boots_electric-honkey_kong.jpgR.I.P. The Eagles Of Death Metal? Lang leve Boots Electric? ´She was younger I am older, but nothing is wrong when it´s feel right´, was getekend Jesse Hughes in “Dreams Tonight”. Zijn handtekening is gezet op dit soloproject. Qua bandgeluid is er wel degelijk iets veranderd, de rock ´n´ roll is meer op afstand en er is meer aandacht voor sixties en glam. Honkey Kong begint in ieder geval erg catchy. De liedjes die het hem moeten doen staan braaf aan het begin. Als je kunt blijven stilzitten op opener “Complexity”, dan ben je wel een heel stijve hark. Lijkt me een geweldige plaat voor de dansvloer. “Love You All The Time” is heerlijk glam met een knipoog naar Bowie. Of het daaropvolgende heerlijk dirty “Boots Electric Theme” dat klinkt als een over the top The Ting Tings. Het album zakt echter in. Wat moet ik met een liedje als “No Ffun”, de kracht van Hughes zit hem niet in het mooizingen. Of met het afsluitende countrynummer “Swallowed By The Night” waar hij de weg echt kwijt lijkt te zijn.


mij=Dangerbird / V2

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven