Dan Sartain – Legacy Of Hospitality

Dan-Sartain_Legacy-of-Hospitality.jpgHet grootste probleem met rockabilly is dat alles exact zo moet als In de jaren vijftig. Dat betekent dat je twee kanten op kunt: je wordt een anachronisme omdat je kleding, kuif en gitaren getrouwe kopieën zijn (en je geen tijd hebt om goede nummers te schrijven). Of je kneedt het genre tot iets anders en speelt bijvoorbeeld psychobilly. Slechts een hoogst enkele keer ben je van jezelf zo echt en authentiek dat je boven alle navolgers uit steekt . Dan zou je dus Dan Sartain kunnen heten. Deze Amerikaan brengt al jaren in eigen beheer en op kleine labels muziek uit, maar nu hij sinds een jaar of wat bij One Little Indian zit, was het blijkbaar tijd voor een grote schoonmaak. Op Legacy Of Hospitality worden opnames uit de jaren 1999 tot 2009 bij elkaar geveegd. Dat betekent dat behoorlijk morsige opnames afgewisseld worden met hoogtepunten als de twee openingsnummers “Atheist Funeral” en “Voo-Doo”. Naast een niet geheel originele, maar wel fijne klassieker als “Besame Mucho” horen we ook de onverwachte cover van “Telegram Sam” van Marc Bolan en een scherp duet als “Much Too Late”. Niet alles klinkt even spetterend, maar met wat slim programmeren houd je meer over dan slechts een restjesplaat. En meer dan klassieke rockabilly.


Mij= One Little Indian / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven