Djerv – Djerv

Djerv - DjervWakker worden gek! Met het Noorse Djerv, dat zoveel betekent als ‘vet(gedrukt)’, kun je vanaf de eerste klanken van albumopener “Madman” ook niet anders. Muzikaal gezien zorgen drummer Erlend Gjerde (Stonegard, Wardruna) en gitarist Stian Kårstad (Trelldom) voor een geluidsmuur op de grens tussen zware hardrock en metal met hier en daar wat ijzige verwijzingen naar de typisch Noorse black metal. Maar de schijnwerpers gaan automatisch naar frontvrouw Agnete Kjølsrud. Voorheen de leadzangeres van Animal Alpha en recentelijk in het nieuws vanwege een indrukwekkend gastoptreden bij Dimmu Borgir, maakt ze hier echt het verschil met haar dynamische vocalen. In de onschuldiger zanglijnen is zowaar een vleugje Gwen Stefani te ontwaren, maar in het overgrote deel van de nummers klinkt ze manisch, giftig en bovenal krachtig. Dit combineert goed met de stevige grooves van Gjerde en distorted riffs van Kårstad. Hoewel de nummers soms tegen het hysterische aanzitten, vliegt het nergens uit de bocht. De intensiteit en attitude van deze nieuwe band komen goed over. Djerv brengt op hun debuut een origineel geluid ten gehore en met ‘slechts’ negen nummers houden ze bovendien de aandacht goed vast. Van de teksten ben ik niet altijd even overtuigd (hangt wellicht samen met Engels als tweede taal hebben), maar de muziek zit vol prima hooks, heeft een lekker tempo en kent zowaar catchy refreintjes. Tel daarbij op dat het qua productie en mix tot in de puntjes is verzorgd en je hebt een album dat veel liefhebbers van wat hardere gitaarmuziek zal aanspreken.


mij=Indie / Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven