High The Moon – Into Outside

high_the_moon-into_outside.jpgOver de debuutplaat van Lola Kite was ik zo enthousiast, dat ik niet alleen mijn enthousiasme met jullie deelde, maar ook een exemplaar voor een vriend kocht. Goede muziek moet gehoord worden. Later zag ik Lola Kite live en dat was toch wel wat saai om te zien. Tja. High The Moon heeft ook een debuutplaat uit, hierachter zit Keez Groenteman. Hem ken je weer als voorman van – jawel – Lola Kite of als bassist bij Moss. Into Outside heet het ding en muzikaal is het voornamelijk elektronica die de klok slaat plus de zang van Groenteman. Ik krijg van het resultaat een jaren-tachtig-flashback naar muziek van bands als China Crisis. Zij maakten ook van die lekker voortkabbelende muziek waar alle rauwe randjes vanaf zijn gehaald. Live gaat het geen teleurstelling worden, simpelweg omdat dit bij een studioproject blijft. Al met al is Into Outside een aardige plaat, maar niet een waar ik nou iemand blij mee ga maken. Daarvoor vind ik het toch net wat te eenvormig en ehhhh…. saai voor.


mij=Excelsior / V2

4 reacties

  1. En Keez is ook weer het Keesje dat in een grijs verleden zogenaamd door Paul de Leeuw te kakken werd gezet toen hij Gordon wilde playbacken!
    Hij speelde toch ook wel eens in de band bij zijn laatste live show?
    Jasper Verhulst is de toch bassist bij Moss (en Lola Kite)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven