House Of Lords – Big Money

House Of Lords - Big MoneyVanaf het debuutalbum in 1988 was ik verzot op de muziek van House Of Lords: fantastische rocksongs, retecommercieel, maar tegelijkertijd lekker stevig geproduceerd en voorzien van een partij bombast waar je u tegen zegt. Maar nadat James Christian in 2006 de touwtjes in handen nam, ging het wat mij betreft bergafwaarts. World Upside Down was nog wel okee, Come To My Kingdom stelde teleur en Cartesian Dreams deed me weinig tot niets. Het nieuwe album Big Money zou het eerste zijn dat ik niet ging aanschaffen. Maar u raadt het al: de heren hebben het heilige vuur weer te pakken en Big Money is weer hairmetal van de bovenste plank. Behalve de bandleden en vaste schrijfpartner Mark Baker schreef ook de Zweedse workaholic Tommy Denander mee en hoewel de songs weinig afwijken van de gebruikelijke formule zijn ze van ouderwets niveau. Maar het is vooral de uitvoering die heel wat geïnspireerder klinkt dan op de laatste albums het geval was. Machtige riffs en een lekker vol klinkende productie maken dat Big Money weer lekkere over the top hairmetal laat horen. Het debuut en The Power And The Myth zullen ze wel niet meer overtreffen, maar dit is met afstand de beste release van deze bezetting. Songs als het titelnummer, “One Man Down” en “Run For Your Life” hebben we de afgelopen jaren node gemist. Ik had het niet meer verwacht, maar House of Lords is terug! Woehoe!


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven