Intergalactic Lovers – Greetings & Salutations

Intergalactic Lovers - Greetings & Salutations Ik had eigenlijk wel verwacht dat er in Nederland al wel een grotere buzz zou zijn rond onze zuiderburen van de Intergalactic Lovers. Het optreden dat ik van hen zag op Motel Mozaique in de 3VOOR12-kerk vond ik uiterst prettig en ook op de editie van Walk The Line lieten ze een goede indruk achter. Blijkbaar is dat dan toch niet voldoende, want daarna heb ik ze niet meer terug gehoord op de Nederlandse radio. Dat kan ook aan mij liggen overigens; ik hoorde vorige week namelijk ook pas voor het eerst hun debuut-cd Greetings & Salutations. Maar het verbaasde me na die tijd wel dat de singletjes niet opgepikt zijn door bijvoorbeeld 3FM. Daar hoorde je immers ook Pien Feith veelvuldig langskomen het afgelopen jaar. En daar lijkt frontfrouw Lara Cherdaoui qua stem af en toe best een beetje op. Muzikaal is de plaat bovendien een stuk luchtiger. Al komt single “Delay” best in de buurt van de huidige Pien Feith-sound. Erg fijn liedje ook met zijn rare gitaar geluid. Elk liedje heeft bijna wel wat aparts in zich. Dat houdt je als luisteraar fijn bij de les. Hun plaat hebben ze overigens geheel in eigen beheer betaald en daarna pas bij platenmaatschappijen aangeklopt. Dat gaf ze alle vrijheid en bleek in dit geval dus een goede zet. De liedjes zijn ondanks de experimententjes (het is fijn verrast te worden door de slide in “Bruises”) wel catchy en, ondanks dat ze niet vies zijn van het stapelen van lagen, soms zelfs een beetje luchtig. Daar helpt de prima productie ook zeker bij. Maar bovenal is er de stem van de struise tante Cherdraoui die met haar fijne stem beslist de spil is in deze leuke nieuwe Belgische band. Het zou mooi zijn als hun optreden op Into The Great Wide Open ze dit weekend een zetje in de goede richting geeft.


mij=EMI

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven