Red Hot Chili Peppers – I´m With You

Red Hot Chili Peppers - I´m With YouHet eerst wat me opvalt bij het draaien van de nieuwe Peppers is dat Chad Smith gigantisch zijn best aan het doen is op zijn drumstel. Je ziet hem als het ware zitten met de hoofdtelefoon op. Producer Rick Rubin heeft er duidelijk voor gekozen Smith en bassist Flea een prominentere plek dan voorheen te geven. Bezettingstechnisch is de grootste wijziging die van de komst van gitarist Josh Klingenhoffer als opvolger van John Frusciante. De wisseling betekent geen revolutie, maar de nieuwkomer weet wat een gitaar is. Zanger Anthony Kiedis kan met zijn stem vrij bewegen door de liedjesstructuur heen en door de tweede stem van Klingenhoffer doet de zang – niet het sterkste Pepperspunt – prettig aan. I´m With You laat horen dat het kwartet nog steeds wat te vertellen heeft. Het mooiste nummer vind ik “Even You Brutus” als de heren nieuwe wegen zoeken, door het gebruik van de spanning opbouwende piano, die heerlijk door de gitaar uitgebuit wordt. Daarnaast laat een liedje als “Did I Let You Know” horen dat ze echt meer moeten doen met het gebruik van de trompet. Of het rauwe semi-akoestische “Brendan´s Death Song” waar de nieuwbakken gitarist even mag laten horen wat ie kan. Red Hot Chili Peppers levert met I´m With You een plaat af met pieken. De wat meer commerciëlere kant, zoals de eerste single “The Adventures of Raindance Maggie” is echter prima te doen. Al duurt het, om er maar eens een cliché tegenaan te gooien, wat draaiuren om erin te komen.


mij=Warner

3 reacties

  1. Prikkie

    Ik heb ‘m nu een tijdje beluisterd, maar hij doet me nog steeds nada. Volgens mij ligt dat vooral aan het drumwerk van Chad Smith, dat nu er-rug basic en ingetogen is. Of dat met de nieuwe gitarist te maken heeft weet ik niet, maar Smith doet maar de helft van wat ‘ie in huis heeft. Laat Chickenfoot maar komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven