The Feeling – Together We Were Made

the_feeling-together_we_were_made.jpgHet gevoel wordt wel op de proef gesteld. Join With Us heb ik in 2008 al zowat als enige in Nederland gerecenseerd (het titelnummer was nog wel zó goed!), maar de opvolger Together We Were Made is dit keer al in thuisland Engeland de grond ingeschreven. Zit iets in. The Feelings guilty pleasure-popliedjes schurken nu echt tegen kinderwijsjes aan (denk de papapa-koortjes en de fijne piano er maar bij) en zanger Dan Gillespie Sells overschrijdt al in het openingsnummer en eerste single “Set The World On Fire” de grens van het slijmerige. Direct vergeten dat nummer. Het enige nieuwe wat de band doet is een duet, in dit geval met Sophie Ellis-Baxtor. “Leave Me Out Of It” is dan ook meteen het tijdloze hoogtepunt van dit album. ‘You don’t know what love is till you’ve had mine / A crack in your heart that can’t be undone’; het appelleert ongelofelijk aan het gevoel dat ik heb nu ik steeds regelmatiger naast m’n vriendin wakker word, ik vrees dat het een Sky Radio- of reclamehit kan worden en tja, wil ik dat als oprechte muziekliefhebber eigenlijk wel? Enfin, het zij gezegd: The Feeling flikt het weer, ook Together We Were Made heeft een prijsnummer. Wie fan was van de vorige twee platen, vindt verder ook nog wel wat soeps: het pompende “Searched Every Corner”, pianoliedje “A Hundred Sinners”, het kalme “Another Soldier” en het afsluitende titelnummer “Undeniable” mogen er zijn. Temidden van de overige zooi is het een schrale oogst, maar ik ben allang blij dat een ooit-favoriete band niet helemáál teleurstelt.


mij=Island / Universal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven