Richmond Fontaine – The High Country

Richmond Fontaine - The High CountryZo mistig en desolaat als de foto op de hoes is het verhaal wat verteld wordt op The High Country, het achtste album van de alt.country band Richmond Fontaine uit Portland, Oregon. Zanger Willy Vlautin is naast muzikant ook een verdienstelijk schrijver en deze twee kunstvormen heeft hij op The High Country verenigd. De cd kun je eigenlijk niet beluisteren zonder de teksten erbij te lezen. In zeventien nummers wordt het treurige verhaal verteld van een vrouw die jong en ongelukkig getrouwd is. Ze werkt in een winkel in auto-onderdelen en wordt verliefd op een monteur. De liefde is wederzijds en ze willen ze hun ellendige leven achter zich laten en samen opnieuw beginnen. Dit alles speelt zich af in het troosteloze achterland van Oregon, een wereld vol haat en nijd, jaloezie en drugs. Dat het verhaal een weinig rooskleurig einde heeft laat zich raden. De cd luistert als een boek en komt daardoor het beste tot zijn recht wanneer hij in zijn geheel beluisterd wordt. Variërend van stevige countryrock tot ingetogen, akoestische ballads, met intermezzo’s van filmachtige hoorspelen word je meegezogen in dit schrijnende verhaal. Het is een goede keuze geweest om Deborah Kelly van The Damnations TX de verhaallijnen van de vrouw te laten zingen en vertellen. Haar heldere stem vormt een mooi contrast met Vlautins rauwe keel. Echt pakkende, afzonderlijke songs bevat deze cd niet, maar als geheel vormt het een spannend en tragisch liefdesverhaal. En met The High Country heeft Richmond Fontaine tevens de eerste alt.country musical gemaakt.


mij=Decor / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven