The Quill – Full Circle

The Quill - Full CircleKijk, da’s nou handig: bandjes die meteen duidelijk maken wat je kunt verwachten. Opener “Sleeping With The Enemy” van The Quill‘s Full Circle is een classic-rocktrack met een flinke klodder stoner erin, een goede drive en dito hook. Net zoals Gr.R. bij het vorige album – alweer vijf jaar geleden – concludeerde, lijkt de zang flink op die van Soundgardens Chris Cornell. Alleen is het wel een andere zanger dan destijds! Na het vorige album en een toer stopte zanger Magnus Ekwall ermee en The Quill ook. De anderen deden ervaring op bij andere bands en pas in 2010 kwam de heren weer bijeen, nu met zanger Magz Arnar. En jawel, waar Gr.R. niet warm of koud kon worden van de vorige plaat heb ik me uitstekend vermaakt met Full Circle. Origineel zijn de heren niet, voor geen meter, het heeft nog steeds veel weg van Soundgarden, maar de songs zijn lekker en nestelen zich meteen in je kop, Magz Arnar lijkt soms als twee druppels water op Cornell maar overtuigt wel en de productie is lekker zwaar aangezet. Afgezet tegen de recensie van In Triumph kan ik dus concluderen dat ze ook na hun pauze doorgaan met wat ze deden. Maar gelukkig wel op alle fronten beter, zodat Full Circle gewoon een heel geslaagd album is.


mij=Metalville / Rough Trade

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven