The War On Drugs – Slave Ambient

the_war_on_drugs-slave_anbient.jpgDe échte ´War On Drugs´ is een grote republikeinse mislukking geworden. De band The War On Drugs schreeuwde niet van de daken dat ze een succes zou worden, maar liet de muziek voor zich spreken. Dat ging allemaal niet vanzelf, want bijvoorbeeld mede-oprichter Kurt Vile besloot de band te verlaten en liet het over aan multi-instrumentalist Adam Granduciel. Dat betekende echter geen radicale muzikale verandering, net zoals de muziek die Vile nu solo uitbrengt dicht bij die van The War On Drugs ligt. Amerikaanse invloeden van Tom Petty tot Bruce Springsteen zijn te horen, maar het gaat meer om de drone-achtige sfeer dan het unieke liedje. The War On Drugs is dan ook een echte albumband. Voor Slave Ambient moet je even gaan zitten en ze de kans geven je mee te nemen op de trip op dit tweede volledige album. Het viertal is bijgestaan door een hele keur aan muzikanten waaronder – jawel – gitarist Kurt Vile. Ik ben dan ook benieuwd wat er op het podium van overblijft als ze het zelf moeten doen. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit een teleurstelling wordt.


mij=Secretly Canadian / Konkurrent

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven