Tika – In A Cabin With

tika-in_a_cabin_with.jpgAls artiesten die normaliter niet met elkaar werken besluiten dit wel te gaan doen, dan kan dit goed mis gaan. Er zijn heel wat zogeheten supergroepen de mist ingegaan. Het kan ook zijn dat er nieuwe wegen gevonden worden door de combi van genres, maar als de personen in kwestie muzikaal in elkaars verlengde liggen dan kan het ook synergie opleveren. Voor het project Tika werden – in het kader van In A Cabin With – David Pino (El Pino & The Volunteers) en Marien Dorleijn (Moss) benaderd. Hun muziek ligt wel in elkaars verlengde, maar Tika brengt het beste in ze naar boven. De titel werd gevonden in de naam van een zwarte labrador die bij de opnamesessies in een Canadese blokhut aanwezig was. Hierbij waren ook bassist Julian Browns (o.a. Feist) en Blake Howard (o.a. Rock Plaza Central). Muzikaal klinkt het ook blokhutterig met folk en americana hier en daar voorzien van een klein rockend laagje. De plaat bevat tien liedjes die ondanks de afwisseling een geheel vormen. Wat ik vooral waardeer is dat het een spannende plaat is die toch net even wat anders is dan wat ze normaliter uitbrengen. Bovendien is de combi van beide stemmen bijna tranentrekkend zo mooi. Er zijn voorlopig een beperkt aantal optredens. Ondanks dat ik El Pino en Moss hoog heb zitten, zou ik bijna hopen dat ze hier maar mee stoppen. Voorlopig heb ik nog geen genoeg van deze prachtplaat.


mij=V2

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven