Adam Cohen – Like A Man

adam_cohen-like_a_man.jpgIn de afdeling vader-zoon en muzikant neem ik u vandaag mee naar Leonard Cohen (geboren 1934) en dan in het speciaal naar zijn zoon Adam (geboren 1972). Eigenlijk wilde ik het niet over de vader hebben, maar als ik als laatste nieuwsfeit lees dat Adam meedoet op zijn nieuwe (!) studio-album, dan lijkt mij er geen ontkomen aan. Daarbij komt ook dat het goed te horen is waar zoon Abraham de mosterd vandaan heeft gehaald. Adam wijkt qua stijl niet echt af van zijn vader, al heeft Adam net iets minder een warme-deken-om-je-schouder-stem. Qua begeleiding houdt hij het op Like A Man sobertjes met wat gitaar, piano, drumwerk en achtergrondzang, die nergens op de voorgrond komt. De lat ligt met zo´n vader wel hoog, maar als je er even voor gaat zitten, dan kan ik me niet voorstellen dat dit album slecht valt. Misschien zijn er nog net wat te weinig uitschieters, maar liedjes als opener “Out Of Bed”, “Sweet Dominique” en “What Other Guy” stralen klasse uit. Het is een beetje als de verhouding Jordi en Johan Cruijff. De een is een goede speler en haalt de subtop, maar de stap naar de wereldtop is er een te ver. Maar eerlijk is eerlijk: wereldsterren, daar zijn er héél weinig van en muzikanten die het kunstje beheersen daar kunnen we er niet genoeg van hebben.


mij=Cooking Vinyl / V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven