Black Cassette – Black Cassette

Black-Cassette.jpgVoordat Soulwax vooral een dj-outfit werd, richtten de broertjes Stephen en David Dewaele zich op schurende, maar in retrospectief redelijk brave rock. Hun debuut Leave The Story Untold had weinig te maken met doorbraakalbum Much Against Everyone’s Advice, laat staan met het dance-georienteerde werk van 2ManyDJ’s. Luisterend naar Black Cassette, de eerste plaat van de gelijknamige band, bekruipt me hetzelfde gevoel als bij Soulwax: hier gaat meer gebeuren. Want deze band rond semi-Belg Sjoerd Bruil (een in Nederland geboren Antwerpenaar) maakt liedjes gebaseerd op groovende riffs, bijna stoner-achtige zang en vol onderhuidse spanning. Zijn bandgenoten hebben net als Bruil drukke werkzaamheden: Sukilove, Tim Vanhamel, Broken Glass Heroes, Metal Molly en Pawlowksi zijn de namen waar Bruil en bandgenoten Pascal Deweze en Jeroen Stevens zich mee bezig hielden. Wat meteen verklaart waarom het vijf jaar duurde voor Black Cassette met een album kwam. In deze klassieke trio-bezetting zoeken de drie het op het eerste gezicht in klassieke, heftige bluesrock, maar met een boel vreemde kantjes. Soms klinken ze als op die eerste plaat van Soulwax (“Let Me In”), soms als The Stooges (“Funny”) en soms als een outtake van Masters of Reality (het vreemde “Ask A Question”). Hier gaat wat gebeuren. Nu niet de DJ gaan uithangen, Sjoerd.


mij=V2 Benelux

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven