Jonathan Jeremiah – A Solitary Man

jonathan_jeremiah-a_solitary_man.jpgUitverkocht: Nijmegen, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Tja, ik was gewoon te sloom met het kopen van een kaartje voor Jonathan Jeremiah. Ik had even niet in de gaten dat hij zo populair is. Oké, ik had het hypergevoelige liedje “Happiness” al tijden terug voorbij zien komen op MTV Brand New. Ook het samen met Bernard Butler geschreven “Heart Of Stone” maakt daar regelmatig z’n opwachting. Tja, dan moet ik maar lelijke dingen gaan zeggen over deze Londenaar. Voorwaarde is dan wel dat er lelijke dingen te zeggen zijn over het album A Solitary Man en die kan ik me wel bedenken. Jeremiah zit af en toe qua orkestrale bombast en tekst op het randje, zoals in “Never Gonna”: ´you´re never gonna give me up ´cos I´m never gonna let you down´ – nee, het is geen Rick Astley-cover. Toch overheerst vooral het positieve, want wat een geweldige stem heeft deze man. En wat een prachtige liedjes heeft hij opgenomen die mij aan wijlen Tim Hardin doen denken. Maar ook aan Leonard Cohen, Cat Stevens, Tom Jones en Neil Diamond, mede door het orkestrale geweld dat af en toe tevoorschijn komt. Daar staat echter zoveel moois tegenover dat ik het hem graag vergeef. Neem “Lost”. Als iemand dit zo voor je zingt dan durf je toch echt niet meer weg te gaan. Ik wil niet horen dat de optredens geweldig waren. Ik kan het me zo wel bedenken. Uitverkocht, tsssssssssssssss…………….


mij=Island

5 reacties

  1. Bizar, ik vond er toentertijd op Naked Song in 2009 echt niets aan. En Gr.R. ook niet: ‘Veel beter in ieder geval dan de Vivapop van Jonathan Jeremiah. Na drie nummers begint het enorme James Blunt gehalte bij mij best te jeuken.’
    Was ik het helemaal mee eens. Blijkbaar is dat een garantie voor succes tegenwoordig 🙂

  2. Bizar, ik vond er toentertijd op Naked Song in 2009 echt niets aan. En Gr.R. ook niet: ‘Veel beter in ieder geval dan de Vivapop van Jonathan Jeremiah. Na drie nummers begint het enorme James Blunt gehalte bij mij best te jeuken.’
    Was ik het helemaal mee eens. Blijkbaar is dat een garantie voor succes tegenwoordig 🙂
    Luister graag naar Tim Hardin, Leonard Cohen en Cat Stevens maar dit doet mij ook helemaal niets. Geloof hem niet als hij zingt.
    Dan hebben we daar een meningsverschil over. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven