Katzenjammer – A Kiss Before You Go

katzenjammer-a_kiss_before_you_go.jpgNa afloop van een optreden mensen bekijken, ik blijf het grappig vinden. Als je van een positieve vibe houdt dan moet je eens gaan kijken na afloop van een Katzenjammerconcert: het is een stoet met vrolijke snoeten, uitzonderingen uiteraard daargelaten. Het kwartet dames heeft behoorlijk gewerkt aan haar reputatie en de status is qua zaalgrootte aan het groeien. Het werd wel tijd dat er eens een nieuw album kwam. Het debuut verscheen oorspronkelijk in 2008, maar nu is er eindelijk een vervolg. A Kiss Before You Go heet het album en het komt uit bij een zogeheten majorlabel. Het bevat twaalf liedjes met een totale lengte van ruim veertig minuten. Diegene die ze de afgelopen tijd zag spelen zal de meeste nummers wel herkennen, er stonden wat mij betreft dan ook weinig verrassingen op. Ik was wel benieuwd naar de schrijvers/componisten van de nummers. Zouden ze eindelijk het hef geheel in eigen handen hebben genomen? Voor de helft dus, want Mats Rybo schreef (mede aan) een vijftal nummers en één track is een cover. Ik hoopte overigens dat die cover, Genesis´ “Land Of Confusion” alleen voor de concerten bewaard zou blijven, maar het heeft zelfs de vierde stek op deze cd gehaald. Oef. De andere helft komt dus wel van de dames zelf. Het mooiste nummers vind ik het gevoelige door Solveig Heilo geschreven “Lady Marlene”, het meest dansbare en folky nummer “Rock-Paper-Scissors” en het prachtig meerstemmig gezongen “God´s Great Dust Storm”. A Kiss Before You Go is wat mij betreft niet zo´n verrassing als Le Pop, maar ik ben blij dat ie er eindelijk is: dat moeilijke tweede album.


mij=Universal

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven