Miriam Moczko – White Lies

miriam_moczko-white_lies.JPGGelukkig hebben we de foto nog. Onze fotograaf Dennis was namelijk wel bij de ep-presentatie van de in Arnhem woonachtige, Duitse Miriam Moczko. Ik niet, ik had een geldige smoes, maar fijn voelde dat niet. Gelukkig ligt de cd inmiddels wel hier en alleen het hoesje is al een feest: een kartonnen drieluik met geinige tekeningen, die volgens ter illustratie bij de liedjes horen. De info, die je bij de cd nodig hebt, wordt weergegeven in sierlijke letters. Hier word ik alleen al blij van. White Lies is de tweede ep van Moczko en is vreemd genoeg uitgebracht ter afsluiting van een periode waarin ze samen met Maxim Argilagos (beatbox) en Beate Wolff (cello) rondtrok. Op White Lies staan vier liedjes waarvan de opener “We Were In Love” toch wel het meest bij me blijft hangen. Die piano, die stem, ik vind het geweldig. De beatbox vind ik echter wat storend, maar ja. De andere eigen liedjes “Common Grond” en “More Than We Take” zijn ook niet te versmaden. En er is nog Nine Ince Nails´ “Hurt”, voor mij groot geworden dankzij de uitvoering van wijlen Johnny Cash. De productie door Norbert Krause en Moczko is prima gedaa: Ik durf wel te stellen dat Moczko minstens zo bekend moeten zijn als Agnes Obel. Ik vernam overigens dat Moczko een wat andere kant opgaat dan deze semi-akoestische setting. Ik ben benieuwd en kan wederom niet wachten op nieuw werk. Platenmaatschappijen pas op dat jullie dit talent niet laten schieten.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven