Stuart Moxham – Six Winter Mornings

Stuart-Moxham_Six-Winter-Mornings.jpgIn de categorie Wat Zou Er Toch Gebeurd Zijn Met… gooien de leden van Young Marble Giants ongetwijfeld hoge ogen. Want uit het blote hoofd zou ik werkelijk geen idee hebben waar de broers Stuart en Phil Moxham en Alison Statton zich sinds het verscheiden van hun band mee bezig hebben gehouden. En eerlijk is eerlijk, als Six Winter Mornings niet op de deurmat was beland, zou ik er ook niet over nagedacht hebben. Een snelle zoektocht op het net leverde de persoonlijke website van Stuart Moxham op, ongetwijfeld vormgegeven ergens in 1998 en opgezet rond hABIT-records, het platenlabel dedicated to the post-Young Marble Giants music of Stuart Moxham. Een output die bestaat uit een sampler, Personal Best, volledig aan mij voorbij gegaan, en , de EP waar het hier om gaat. Zes nummers na dertig jaar stilte is niet veel en een klassieker als Colossal Youth hadden we uiteraard niet verwacht. De zes folky liedjes hebben als enige gemeen met de liedjes van Young Marble Giants dat ze even kalm en minimaal klinken. De melancholie heeft tegenwoordig de overhand en akoestische instrumenten beheersen het geluidsspectrum. Mooie arrangementen en een onverwachte bariton (in “Autumn Song”, blijkbaar gezongen door vader Andrew Moxham) en meisjesstem (dochter Melody Moxham) geven extra cachet. Geen comeback, wel een aangename verrassing. Overigens: broer Terrence doet mee, vader Andrew en dochter Melody, maar van die andere YMG-broer, Phil, geen spoor.


mij=hABIT / Bertus

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven