Sungrazer – Mirador

Sungrazer - MiradorLeuk hoor, die mp3’s, maar niet als je ruzie hebt met je apparatuur. Vrolijk roept mijn pc dat hij de bij de reset van een netwerkschijf verplaatste mp3’s best naar een andere map wil zetten. “Resterende tijd: ongeveer een dag”… Gelukkig krijgen we ook nog echte, in een cd-speler af te spelen schijfjes. Van Sungrazer bijvoorbeeld. De cd-hoes van Mirador en de website van dit Limburgse trio schrééuwt in elk geval psychedelica. Hoewel, bands in dit genre willen qua uitwerking en afwerking nog wel eens ergens in de vorige eeuw blijven steken, en dat is bij Sungrazer zeker niet het geval. Ze stonden al op Pinkpop en in het voorprogramma van Karma To Burn en Fu Manchu, evenals – verrassend – ook in De Wereld Draait Door. Verrassend, omdat ze vooral ingetogen slow blues/psychedelica laten horen. Dat wordt overigens voldoende afgewisseld met wat snellere recht-zo-die-gaat-tracks, maar het zijn juist de ingetogener songs waardoor ze opvallen. Geen krachtpatserij, geen gierende en beukende gitaren, maar eerder rustig opgebouwde songs. Puur psychedelisch is het niet, net zo min als het pure stoner of pure bluesrock is. Sommige koortjes doen poppy aan, elders doet de tweestemmige zang aan Alice In Chains denken. Op andere momenten zou je de gitaarpartijen zelfs jazzy kunnen noemen. Het mag duidelijk zijn dat Sungrazer zich niet blindstaart op vermeende genregrenzen. Of er een groot publiek voor is betwijfel ik, maar dat gedeelte wordt in elk geval doordacht en sfeervol vermaakt, met meer variatie dan in het genre gebruikelijk is.


mij=Elektrohasch / Sonic

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven