The Rott Childs – Riches Will Come Thy Way – A Musical

The-Rott-Childs_Riches.jpgIk zou er niet zomaar opgekomen zijn, maar met de naam The Rott Childs verwijst deze band naar de beroemde bankiersfamilie Rothschild. En zo is er meer vreemds. Een hoesje als een album van Queen. En wat te denken van de naam van hun debuutalbum, Riches Will Come Thy Way, dat de toevoeging A Musical heeft mee gekregen? Maar zelfs de Ramones hebben een musical gekregen, dus we hoeven nergens meer van op te kijken. Ook de titels doen mee in de idioterie: “Animals Vs. Megiddo”, “Rich People Family By The Fire”, “Tuppence R – Tuppence”, “HAARP” en een afsluiter die weer “People Vs. Meggido” heet. Tel daar bij op dat The Rott Childs uit België komen, waar het lijkt alsof de gekte altijd net iets meer ruimte krijgt dan in Nederland. Hoe hun muziek te beschrijven? Waanzin, jazzcore, over-the-top rock ‘n’roll? Van alles een klein beetje. Het dichtst komen we waarschijnlijk in de buurt door ze ergens tussen The Jesus Lizard, Girls Against Boys en Mauro Pawlowski’s Evil Superstars te situeren. Na een stief half uur is de plaat voorbij en een goede kans dat je daarna geen idee hebt waar je naar geluisterd hebt. Intrigirende idioterie, dat in elk geval.


Mij=House Rott Child / Rough Trade

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven