awkward i – Everything On Wheels

awkward_i-everything_on_wheels.jpgWat een geweldig debuut was I Really Should Whisper van Djurre de Haan aka awkward i toch. Maar ja, om je in de kijker te blijven spelen, dien je twee jaar na dato toch wel weer met nieuw werk aan te komen. Dit is Everything On Wheels met elf liedjes in ruim 33 minuten geworden. Ik vroeg me af welke weg awkward i op zou gaan: zou de lijn doorgetrokken worden of zou er van de ingeslagen weg afgeweken worden? Na het beluisteren kan ik zeggen dat voor beide gekozen is. Er zijn liedjes die passen bij het lo-fi-debuutalbum. Die zijn vooral in het begin te vinden, bijvoorbeeld in “Everything On Wheels” en “My Filthy Entourage”. Tekstueel blijft het grappig, zoals in het muzikaal zo opgewekte “Let´s Get Ready To Die”. Er is echter een andere awkward i-kant. Zo had “Sat Pretty, Lips Pursed” op het White Album van The Beatles kunnen staan en “Your Oxygen Mask 1” op de laatste van dEUS. Het mooiste vind ik echter het folky “Hannah Hung Heavy” waar ik zo het vliegtuig naar ´Michigan in the snow´ wil pakken. Everything On Wheels is een boeiend album dat langzaam haar geheimen prijsgeeft. Het is te horen dat er een diversiteit aan muzikanten speelt, waardoor ik het meer een verzameling van nummers vind dan een totaalconcept dat aan de man gebracht wordt. Ik zal echter geen lelijke dingen zeggen. Ik heb een zwak voor awkward i en ook voor deze tweede volledige plaat. Al ben ik nu al benieuwd hoe dit muzikale avontuur verder gaat.


mij=Excelsior / V2

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven