Azari & III – Azari & III

azari_and_iii-azari_and_iii.jpgSchichtig komt-ie de coupé binnen. Dumpt twee sporttassen op de bank. Hij valt op door z’n kleding. Vaalgekleurde housebroek, behoorlijk nauwe hoog dichtgeritste fietssweater om z’n bovenlijf, rare muts op het kale hoofd. Waterige blik. Beetje gay. Grijze sneakers. Waar zou hij vandaan komen? Het lijkt duidelijk op duursport. Ik kijk nog eens naar z’n tassen. Die grote is te lomp. Kun je niks mee onderweg. Maar die kleine is wel hip. Beetje plasticy, zandlopervorm. Kan ongetwijfeld even strak op z’n rug als die sweater. Sexy ergens. Muts af. Hij stopt twee dopjes in z’n oren. Boem, boem, boem. Nineties. Gladde synthjes. Anonieme house. “Undecided”. Schudt onmerkbaar zijn hoofd. Snellere beats dan er palen langs het raam komen. Mijn ogen dwalen weg, komen weer terug bij die gekleurde broek, vallen dicht. Volgende station. Bijna onhoorbaar springt de sportjongen op. Vief. Sjort zich de kleine tas om – ja, leuk ding – grist de grote nog mee, bokst de zwaaideur open en weg is-ie. Geen groet, geen tijd. Dat was het dan. Alsof zijn tijd er nooit geweest is.


mij=Coop/V2

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top