King Mob – Force 9

king_mob-force_9.jpgSoms vraag ik me weleens af waarom er zo nodig een album uitgebracht moet worden. Neem bijvoorbeeld het recente Jagger-Stewart-Marley-Stone-Rahman-project Superheavy. De enige reden die ik kan bedenken is geld. Of het moet artistieke zelfmoord zijn. King Mob is ook een zogeheten supergroep, als is de super net iets minder super dan bij Superheavy. King Mob herbergt gitarist Chris Spedding (o.a. Roxy Music), drummer Martin Chambers (Pretenders), bassist Glen Matlock (o.a. Faces) en zanger Steven W. Parsons (o.a. Sharks). De enige reden die ik bij King Mob kan bedenken is er een van spelplezier: het gevoel hebben dat je dit moet delen. Force 9 bevat elf tracks die als basis de blues hebben, zoals Led Zeppelin dit ook had in hun werk. Muzikaal ligt het niet direct in de lijn van de bands waar de heren bekend van werden. Er is echter heerlijk gitaarspel, prima zang en liedjes waarin ze duidelijk laten horen meer in hun mars te hebben. De productie is helder en biedt ruimte biedt voor details. King Mobs Force 9 is een aanrader voor de oudere jongere of zij die iets hebben met de klassieke popplaten. Bovendien volgt er nog een heuse toer.


mij=Steamhammer / SPV / Suburban

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven