Lunatic Soul – Impressions

Lunatic Soul - Impressions Het is erg donker buiten. Het vormt een flink contrast met het licht in de verlaten treincoupé. De trein komt rustig op gang en zoeft stilletjes langs donkere en verlaten stations. “Impression I”, het eerste nummer van Impressions van Lunatic Soul klinkt uit mijn oordopjes als een ideale soundtrack bij de beelden die ik voor me zie. Duistere en onheilspellende klanken en ritmes voeren de trein verder langs de pikdonkere weilanden. “Impression II” geeft vervolgens wat meer lucht en ontvouwt zich als een geruststellende kalmte met de geur van de lente, maar eindigt wel met een flatliner. En zo zak ik stilletjes weg in een aangename wolk met ambient klanken, onderweg naar mijn reisdoel. Lunatic Soul is een soloproject van Mariusz Duda, zanger/basgitarist van de Poolse progrockband Riverside. Op Impressions staan instrumentale tracks die geschreven zijn tijdens de sessies voor de soloalbums Lunatic Soul I en II, met respectievelijk een zwarte en witte hoes. Impressions completeert daarmee het thema van deze albums en heeft derhalve een grijze hoes. Echte ‘left-overs’ zijn het niet, Mariusz Duda ging de studio in om deze nummers op te nemen en je kunt horen aan de mooie ruimtelijke productie dat er aandacht aan is besteed. De nummers ontvouwen zich subtiel tot een palet van diverse kleuren, maar het blijft coherent. Jammer is dan dat er twee remixen op het einde van het album staan die op zichzelf niet slecht zijn, maar het past wat minder in de sfeer van de ‘Impression’-tracks. Desondanks is het een hele prettige reisgenoot. Als de laatste klanken van het album klinken, hoor ik de conducteur ergens in de verte omroepen dat we op de plek van bestemming zijn. Bedankt Mariusz, het was een fijne reis langs diverse indrukken en ze deden mijn fantasie prikkelen, maar nu weer over tot de orde van de dag.


mij=Kscope / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven