The Magnificent – The Magnificent

The Magnificent - The MagnificentMijn eerste stop om achtergrondinformatie te zoeken over The Magnificent is het internet. Dat levert twee conclusies op: ze hebben veel naamgenoten en ze hebben geen site. Wat ook zonder die informatie al opvalt, is het dat het haast wel Scandinaviërs moeten zijn. De associaties met TNT en Europe vechten om voorrang bij de eerste songs. En jawel, de mannen achter The Magnificent zijn de Noorse Circus Maximus-zanger Michael Eriksen en Leverage-gitarist Torsti Spoof, een Fin. Gaandeweg blijken die associaties met TNT en Europe vooral van Eriksens stem afkomstig, want de songs worden steeds meer arenarock en groter-dan-grote AOR in hardrockverpakking. Een aantal van de songs zitten zelfs op momenten tegen het niveau van de eredivisie aan en – tot mijn vreugde – vooral in de hoek van Slamer. Slamer hield dat hoge niveau intro na intro en song na song vol, The Magnificent moet het van de momenten hebben en acteert verder een treetje lager. Dat is wat mij betreft echter nog steeds uitstekend. De songs halen allemaal een voldoende – met een paar uitschieters in bijvoorbeeld “Harvest Moon” en “Satin & Lace” -, maar vooral het meer dan smakelijke gitaarwerk van Spoof en de uitstekende zang van Eriksen, gekoppeld aan een fijne, gitaargeörienteerde productie, maken van The Magnificent een debuut dat meer dan genoeg in huis heeft om boven het maaiveld van releases uit te steken.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven