200 Years – 200 Years

200-Years_200-Years.jpgDe experimenten van Six Organs of Admittance en de rockende avant-garde van Magik Markers samen, dat moest wel een opvallend album worden. En dat is het ook geworden, maar anders dan ik verwacht had. Van de slepende, grotendeels akoestische folk en drones van de eerste band is wellicht nog het meest te herkennen, want van de scheve rock van de tweede horen we niets terug. Blijkbaar besloten Ben Chasny en Elisa Ambrogio dat de muziek die ze samen aan de keukentafel of op de veranda maken, een eigen project verdient. De kortste omschrijving voor de muziek van dit 200 Years gedoopte project is waarschijnlijk fragiel. De akoestische, subtiele gitaarlagen van Ben Chasny worden een enkele keer gepeperd met wat vegen elektronica of een enkel effectpedaal en vormen de ondergrond waar Elisa Ambrogio voorzichtig, bijna tastend haar zang over aanbrengt. De songs op hun gelijknamige album klinken als schetsen voor schilderijen, uitgebreide voorstudies voor later werk. En zoals wel vaker: het schijnbaar onaffe is wat de nummers reliëf geeft. Iets meer energie had gemogen, maar de herfstige sfeer maakt 200 Years een mooi eindejaars-album.


mij=Drag City / Konkurrent

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven