David Philips – The Rooftop Recordings

David Philips - The Rooftop RecordingsDe Engelse singer-songwriter David Philips woont bovenin een appartementencomplex, midden in Barcelona. Deze plek inspireerde hem om zijn tweede album The Rooftop Recordings, zoals de titel al zegt, thuis op te nemen. Philips schreef en poduceerde de songs voor deze cd en nam ze zelf in de kamer die grenst aan zijn dakterras in één take op. Zodoende hoor je enkel Philips stem, de akoestische gitaar, dobro of ukelele, mondharmonica en het stampen van Davids voeten. Als je heel goed luistert zijn soms de achtergrondgeluiden van het dagelijks leven in Barcelona, buiten Philips’ appartement, te horen. Het gevaar ligt op de loer dat een man met alleen een gitaar en zijn songs snel saai kunnen worden. Zo niet bij David Philips. Zijn songs zijn warm en af en toe mooi bluesy, hij speelt erg goed gitaar en met zijn stem, die een lekker ruisje heeft, is hij in staat een verhaal te vertellen in zijn songs. Verhalen die gaan over onmogelijke liefdes, zielenpijn en strijdbaarheid. Kaal en kwetsbaar, maar daardoor overtuigend.


mij=Black And Tan

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven