Deer Tick – Divine Providence

Deer Tick - Divine ProvidenceNaar de standaard radiozenders als Radio 1 ,2 en 3FM luister ik al heel lang niet meer. Ik zit niet te wachten op het geouwehoer van de dj’s die zichzelf vaak belangrijker vinden dan de muziek, wat bij commerciële zenders al helemaal een drama is. Gelukkig zijn er talloze goede internetradiostations waar muziek wel belangrijk is. Ik heb enkele stations gevonden waar ik regelmatig naar luister en heb zo al flink wat leuke muziek mogen ontdekken. Een van de bands die ik vorig jaar ontdekte is het Amerikaanse Deer Tick, via het mooie liedje “20 Miles”, afkomstig van The Black Dirt Sessions. Dat is een plaat vol ingetogen rootsrockliedjes, uit de tenen gezongen met raspende stem door zanger John McCaulley. Laatst hoorde ik op de radio een nieuw liedje van Deer Tick en hoera, ze hebben een nieuwe cd! Op Divine Providence probeert de band dicht bij het gevoel en geluid van hun optredens te blijven. De ingetogenheid van The Black Dirt Sessions heeft inderdaad plaatsgemaakt voor stampende rootsrock. Met “The Bump” en “Funny Word” gaan ze meteen los. Het zijn twee heerlijk aanstekelijke rocksongs, tegen de garagerock aan, waarin McCaulley’s stem weer geweldig raspt en kraakt. “Let’s All Go To The Bar” is hét nummer om in de stemming te komen voor een lange nacht in, jawel, het café. Soms wordt even wat gas terug genomen, zoals in het mooie “Chevy Express” en “Clownin’Around”, een nummer over seriemoordenaar John Wayne Gacey jr., waarin opvalt dat McCauley ineens heel wat minder rauw klinkt. Het blijkt drummer Dennis Ryan te zijn die zingt, wat hij ook op nog twee andere nummers doet. Divine Providence is een heerlijke rootsrockplaat geworden, niets meer en niets minder. John McCauley vat de cd in openingsnummer “The Bump” in de eerste twee zinnen eigenlijk perfect samen: ‘I got a lust for life and a dangerous mind’. Levenslustige songs met een rauw randje. Ik houd er van!


mij=Partisan

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven