Loch Lomond – Little Me Will Start A Storm

Loch-Lomond_Little-Me.jpgZe komen uit Portland, Oregan, maar als Loch Lomond uit Portland, Maine zou komen, had ik het ook geloofd. Sterker, dat zou zelfs geloofwaardiger zijn. Want de studentikoze en ietwat rurale streek aan de oostkust waar alles ruikt naar links-liberale studenten (veel boekhandels en koffiebars, fijne vegetarische restaurants, bovendien dicht bij Canada) past perfect bij wat deze band uitstraalt. Little Me Will Start A Storm is een plaat die laat horen dat voorman Ritchie Young en zijn band een heleboel ideeën hebben en mooie arrangementen kunnen schrijven. Bovendien kennen ze het hard-zacht-trucje. Als hemelbestormers klinken ze, ondanks de titel van hun vierde plaat, echter niet. Daarvoor is de muziek te bescheiden. De elf nummers refereren aan klassieke americana, Angelsaksische folk en hier en daar zelfs vaudeville. Alles wordt lichtjes overgoten met het gevoel voor theater van noorderburen Arcade Fire. Het instrumentarium is uitgebreid: de klassiekers gitaar, bas en drum worden aangevuld met blaasinstrumenten, viool, mandoline en zelfs een zingende zaag. Tegen de stem van Ritchie Young moet je kunnen, maar dan heb je ook een van de verrassendste platen van het jaar in handen. Hoogtepunten zijn opener “Blue Lead Fence” (die samenzang!) en het bijtende “Water Bells”.


Mij=Chemical Underground / Konkurrent

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top