New Country Rehab – New Country Rehab

New Country Rehab - New Country RehabNu ik er zo over nadenk komen er best veel artiesten die ik goed vind uit Canada. Om er maar een paar te noemen: Arcade Fire, kd Lang, Joni Mitchell, The Dears en Neil Young. En dan vergeet ik er vast nog een aantal. Dat er in Canada ook goede country en bluegrass gemaakt wordt wist ik dan weer niet. New Country Rehab omschrijft hun muziek als outlaw indie country waarin de authenticiteit van Hank Williams en de experimenten van Arcade Fire elkaar ontmoeten. Die omschrijving dekt de lading vrij goed. Viool en akoestische gitaar geven de songs een traditioneel countrysausje, zoals in “Cameo” en “The Last Hand”. Van Hank Williams’ “Ramblin’ Man” maken ze dan weer een geheel eigen versie en experimenteren ze zelfs met dub. Gedurfd maar geslaagd. Van Bruce Springsteens “State Trooper” maken ze een ontspoorde bluegrasssong, compleet met sirenes. En “Angel Of Death” is een folkrockliedje a la Mumford & Sons. Het moge duidelijk zijn dat New Country Rehab niet de traditionele countrypaden bewandelt. In Canada kreeg de band voor dit debuutalbum dan ook de Folk Music Award in de categorie pushing the boundaries. En dat is precies wat New Country Rehab doet. In het laatste nummer, Hank Williams’ “Mind Your Own Business”, geven ze hun visitekaartje nogmaals af. In plaats van het braaf na te spelen maken ze er een zinderende bluegrassong van met slidegitaar, pompende bas en handgeklap. Prima debuut waarmee New Country Rehab het genre outlaw indie country op de kaart heeft gezet.


mij=Sonic Rendezvous

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven