Peter Wolf Crier – Garden Of Arms

Peter-Wolf-Crier_Garden-of-Arms.jpgHet zijn sociale jongens, Peter Pisano en Brian Moen. De T-shirts en cd’s van hun band Peter Wolf Crier zijn in prijs verlaagd. ‘We know times are tough out there’, melden ze op hun website. Dat zal niet alleen out here zijn, want ik kan me niet voorstellen dat de stemming bij Peter Wolf Crier juichend is. Hun debuut, Inter-Be werd overal – ook hier – welwillend besproken, maar of dat met opvolger Garden Of Arms hetzelfde zal zijn, waag ik te betwijfelen. Het voorzichtig op elkaar laten botsen van genres als folk en elektronica kan mooie muziek opleveren, maar evengoed ontaarden in flauwe experimenten. Peter Wolf Crier probeert het eerste, maar laat soms iets te vaak het tweede horen. Garden of Arms kent een paar mooie momenten (het tergende “Haunt You”), al wordt er soms op het randje van kitsch gebalanceerd (het afsluitende “Wheel”). Wellicht is het grootste probleem van deze band de zang: tegen de stem van Peter Pisano moet je kunnen. Knoppendraaier en studiowizard Brian Moen haalt mooie effecten uit zijn apparatuur, maar lukt het te weinig om de afgeknepen stem van Pisano goed te laten klinken. Prijsverlaging of geen prijsverlaging, de zang devalueert Garden Of Arms het meest.


mij=Jagjaguwar / Konkurrent

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven