Sparrow And The Workshop – Spitting Daggers

sparrow_and_the_workshop-spitting_daggers.jpgHeel langzaam komt de zomervakantie weer in beeld en ons idee is om dit jaar Schotland te gaan bezoeken. Oké, iedereen verklaart ons voor gek: ´waarom niet naar de zon?´ Tja, leg dat maar eens uit. Of Glasgow bezocht gaat worden valt nog te bezien. De stad maakte, zo´n vijftien jaar geleden, op mij weinig indruk. Muzikaal is het echter een toplocatie met bands als Belle & Sebastian, Franz Ferdinand en Sparrow And The Workshop. Die laatste is voor mij een nieuwe eend in de bijt en dat komt door hun tweede album Spitting Daggers. Deze bevat hoekige noisy indie gitaarrock in de traditie van Sonic Youth, Pixies en PJ Harvey. Sparrow And The Workshop is een trio, waarbij ze een sterke troef heeft in frontvrouw Jill O’Sullivan. Jemig, wat kan zijn heerlijk krijsen. De liedjes, als trio zelf geschreven, zijn stuk-voor-stuk boeiend en bevat een rauwe en niet al te voorspelbare rand. De single “Snakes In The Grass” is er eentje die zich bij het horen in mijn hersenen nestelt. Vaak zijn dit de vervelendere songs die dit doen, maar in dit geval niet. Spitting Daggers maakt indruk. Ik zie nog geen optredens op hun agenda, maar komende zomer lijkt me een locatie ergens in Glasgow een prima afspraak.


mij=Distiller

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven