The Beets – Let The Poison Out

The-Beets_Let-The-Poison-Out.jpg‘Does humor belong in music?’ vroeg Frank Zappa zich al af. Tsja, waarom niet. Dan moet het wel om te lachen zijn en – wat mij betreft – de muziek niet in de weg zitten. A Collection Of 13 Songs About Letting The Poison Out of Your System By: The Beets heet het als een soort ondertitel op de voorkant van de cd. De New Yorkse (Queens is hun borough) folky garagerockers van The Beets hebben nogal eens last van humor, soms raak, regelmatig ook mis. De vermelding Los Beets op het cd-schijfje is aardig, een zinnetje op het kinderlijk getekende hoesje als ‘Oh, so, that’s what’s so funny about peace, love, and undertanding’ al minder. Leuker is een regel als ‘You’re never gonna get her back with poetry like that’ (uit “As The World”). Ook de titel van hun vorige album mocht er zijn: Spit In The Face Of People Who Don’t Want To Be Cool. De muziek is basaal: op folk gebaseerde rammelrock, uit dezelfde hoek waar ook The Moldy Peaches ooit opereerden (in “Whipe It Off” lijkt het zowaar of Kimya Dawson meezingt), de teksten zijn kinderlijk, maar tegelijk ietwat banaal (“Eat No Dick 3”). Aardige band, als je het niet erg vindt dat grappen en grollen de muziek nogal eens overschaduwen.


mij=Hardly Art / Konkurrent

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven