Anneke van Giersbergen – Everything Is Changing

Anneke van Giersbergen - Everything Is ChangingMooi zo. Om alle verwarring te voorkomen is de naam ‘Agua de Annique’ verdwenen en heeft Anneke van Giersbergen gewoon besloten om, vijf jaar na haar vertrek uit the Gathering, onder haar enige echte naam verder te gaan. Dat voor dit derde soloalbum de samenwerking is gezocht met de Portugees Daniel Cardoso voor zowel de productie als het schrijven heeft opvallende gevolgen voor de sound van Anneke. Waar haar vorige album ´In You Room` nog luchtige popinvloeden kende is de sfeer op Everything is Changing donker en winters. Opgepept met wat elektronica en vettere gitaarsounds dan voorheen is dit eigenlijk een album dat Anneke weer echt de rock hoek in drukt. Al vanaf het intro van opener “Feel Alive” is duidelijk wat de bedoeling is van Anneke met dit album. Warm en organisch maar ook modern en gevoelig. Annekes glasheldere en prachtige stemgeluid weet twaalf nummers lang te boeien en doet in die donkere muziek op de juiste tijden het licht schijnen. Als de rust wordt gezocht, (zoals in het prachtige, gedragen “Circles”) laat Brabants trots horen dat ze echt tot de absolute top behoort. Of dit album, na de aandacht dankzij o.a. DWDD Recordings, ook kan zorgen voor een doorbraak naar een groter publiek is echter te betwijfelen, een echte radiohit hoor ik niet, het is echt een album dat je van begin tot eind (het majestueuze “1000 Miles Away From Home”) als één geheel moet laten indringen. Everything is Changing inderdaad, ik ben niet zo voor veranderingen maar hier kan ik geen genoeg van krijgen.


mij=PIAS

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven