Blaudzun – Heavy Flowers

Blaudzun - Heavy FlowersBlaudzun: de naam zelf is waarschijnlijk nog altijd onbekend bij de meeste Nederlanders. Het markante hoofd van Johannes Sigmond, zijn echte naam, wordt ongetwijfeld door veel meer mensen herkend dankzij zijn optredens bij DWDD voor de DWDD Recordings. En zo markant als zijn hoofd is, zo markant is ook zijn muziek. Donker en intens grijpt ook zijn derde cd, Heavy Flowers, je direct bij de strot met het fenomenale openingsnummer “Flame On My Head”. Waar zijn muziek voorheen nog associaties opriep met Radiohead, vind ik inmiddels Ewies linkje naar David Eugene Edwards veel beter passen, omdat de inspiratie nu vooral gevonden lijkt in folk en Americana. Titelnummer “Heavy Flowers” zou bijvoorbeeld absoluut niet misstaan hebben op 16 Horsepowers Secret South en dat geldt voor meer nummers op deze plaat. Vaak prachtig en spannend opgebouwd, met een prima afwisseling tussen uptempo en rustig. Met een brok in de keel luister ik keer op keer naar de rijk gearrangeerde muziek en verbaas ik me over zoveel creativiteit en emotie in 1 mens. Hoewel de meningen er vast over verdeeld zijn, vind ik dat hij nergens uit de bocht vliegt met zijn gedragen muziek. Ja, Blaudzun maakt wederom een gro(o)t(s)e indruk. Geen wonder dus dat zijn concerten tegenwoordig in een mum van tijd uitverkocht zijn. Zorg dat je er nog bij bent!


mij=V2

9 reacties

 1. Jan Peter

  We hebben de eerste hype van 2012 te pakken! Maar zoals de laatste hype van 2011 – Black Keys – een hele fijne was, is ook alle aandacht voor Blaudzun wat mij betreft volkomen terecht. Hele, hele mooie plaat.

 2. fantastische plaat; inderdaad wordt ie nu een beetje gehyped, maar daar kan de beste man ook niet zoveel aan doen. laat het niet teveel afleiden van de pracht. jammer dat ik net naast een kaartje greep, moet ik het met de cd doen…

 3. We hebben de eerste hype van 2012 te pakken! Maar zoals de laatste hype van 2011 – Black Keys – een hele fijne was, is ook alle aandacht voor Blaudzun wat mij betreft volkomen terecht. Hele, hele mooie plaat.
  Helemaal mee eens Jan Peter. Prachtplaat.
  Zeker een hele mooie plaat!
  fantastische plaat; inderdaad wordt ie nu een beetje gehyped, maar daar kan de beste man ook niet zoveel aan doen. laat het niet teveel afleiden van de pracht. jammer dat ik net naast een kaartje greep, moet ik het met de cd doen…
  Clip bij “Elephants”: http://www.youtube.com/watch?v=Gj7OYgsqgMM
  Ben ik de enige die er een ontzettende kopie van Arcade Fire in hoort?
  Ja. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven