The Bandana Splits – Mr. Sam Presents The Bandana Splits

the_bandana_splits-mr_ sam_presents.jpegAls kind zat ik geregeld tussen de singles die bij mijn oma lagen te neuzen. Dit was ongeveer het niveau Johnny Hoes en Zangeres Zonder Naam, maar wist ik als kind verder veel. Ik herinner me echter een single met Hawaï-muziek van een gezelschap dat zich Hawaï Singers noemde of iets dergelijks. Nu was ik de laatste dagen toch al wel in de strand-met-oceaan-stemming door het bekijken van een documentaire, met veel beelden uit Los Angeles, over Beach Boy Dennis Wilson. Als ik dan een link leg met de in New York geboren Phil Spector, die nu in een minder zonnig verblijf in Californië vertoeft, heb ik een aardig plaatje van The Bandana Splits geschilderd. Dit New Yorkse trio (Annie Nero, Dawn Landes and Lauren Balthrop) draait op voor alle zangpartijen. De muziek is geheel ingespeeld door Tom Cohen (aka Mr. Sam). Het levert een album op met een mix van die typische sixties Phil Specor-meidenbandmuziek, maar dan zonder die bombastiek en de fiftiessfeer waaronder ik dan ook maar de “Hawaiian Love Song” schaar. Veertien liedjes waaronder twee covers: het door Bob Merrill en Terry Shand geschreven (en een hit in 1963) “You Don´t Have To Be A Baby To Cry” en Benji Hughes´ “All You Gotta Do Is Fall In Love” uit 2008. Ze passen prima bij de overige tracks, waar ik als ik mijn ogen dicht doe, me weer als kind waan in die bak met singles. Me nog van geen boze buitenwereld bewust.


mij=Boy Scout / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven